معرفی خودرو

مشخصات کیا کارنز ۲۰۱۴ – ۲۰۱۸ مدل RP

کیا کارنز 2014 تا 2018 مدل RP

کیا کارنز خودرویی چند منظوره (MPV) است که از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ در قالب سه نسل توسط شرکت کیا موتورز تولید می شد؛ نسل دوم این خودرو یعنی کارنز UN طی سال های قبل، در تعداد قابل توجهی به خیابان های ایران راه یافت اما از آنجایی که در کلاس ون‌ها جای داشت، محبوبیت چشمگیری در بازار ایران نصیبش نشد.

نسل سوم که کارنز RP یا همان کارنز ۲۰۱۴ – ۲۰۱۸ نامیده می شود؛ از سال ۲۰۱۳ روی خط تولید کیا قرار داشت، و در تعداد اندکی طی سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به ایران آمد که از نظر مشخصات فنی نیز با کیا سراتو YD تشابه داشت.

امروز در این نوشتار از مجله یدک مال سراغ کیا کارنز ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ یا همان مدل RP رفته ایم و در ادامه به معرفی و بررسی مشخصات فنی و امکانات و تجهیزات این مینی ون کره ای می پردازیم؛ با ما همراه باشید.

معرفی

کیا کارنز یک خودروی ام پی وی متوسط در محصولات کیا بوده که در حال حاضر آخرین نسل آن در بازار‏های جهانی عرضه شده است. تولید این خودرو به سال ۱۹۹۹ برمیگردد که نسل اول کیا کارنز به بازار عرضه شد و سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ هم تعداد محدودی از این خودرو وارد کشور ما شد . کیا کارنز که در بازار های دیگر با نام کیا روندو عرضه می شود در واقع مدل جمع و جور تر ماشین کیا کارنیوال می باشد.

 نسل آخر این خودرو یعنی کیا کارنز ۲۰۱۴ – ۲۰۱۸ با ظرفیت ۷ سرنشین محصول خوبی برای بازار‏های اروپا و آمریکا به شمار می‏ رود اما در ایران، ام پی وی ‏ها هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده ‏اند و این خودرو هم قربانی این مسئله شده است که فرهنگ استفاده از خودرو های مینی ون در ایران مرسوم نیست.

معرفی کیا کارنز 2014 تا 2018 مدل RP

طراحی ظاهری

طراحی بدنه کارنز ۲۰۱۴ – ۲۰۱۸ در بخش جلویی مشابه سایر‌ خودرو های جدید شرکت کیا موتورز بوده و از جلو پنچره ی مشهور کیا موسوم به پوزه ی ببر سود می‌برد. هرچند ابعاد نسل سوم کیا کارنز نسبت به نسل قبلی اندکی کاهش داشته اما با توجه به افزایش فاصله دو محور عقب و جلو، فضای جادار و قابل قبولی را برای سرنشینان فراهم نموده است.

نمای عقب کیا کارنز 2014 تا 2018 مدل RP

داخل کابین

کابین کیا کارنز ۲۰۱۴ – ۲۰۱۸ با ترکیبی از پلاستیک سیاه و روشن سخت، با کیفیت متوسط ساخته شده ولی جای گذاری و طراحی نسبتا مناسب بوده و ابزار و ادوات در دسترس راننده و سرنشینان قرار دارند. صندلی‌های ردیف دوم قابلیت جابجایی داشته و گنجایش حمل سه سرنشین بزرگسال با اندام متوسط را دارد. با جمع شدن صندلی‌های ردیف سوم فضایی در حدود ۴۹۲ لیتر برای محفظه بار در اختیار سرنشیان قرار خواهد گرفت که رقمی قابل قبول به شمار می آید.

مشخصات فنی

کارنز ۲۰۱۴ – ۲۰۱۸ هم مانند برادر بزرگ تر خود یعنی کارنز UN از ضعف انتقال قدرت پیشرانه خودرو به چرخ های جلو رنج میبرد که باعث می شود تا کمی در انتخاب کیا کارنز با توجه به ابعاد خودرو و قدرت موتور کیا کارنز تامل کنید. سواری کیا کارنز مناسب خانواده ها است و فضای کابین ماشین هم راحت و کاربردی بر همین اساس طراحی شده است اما در طراحی قسمت هایی از بخش فنی ماشین مانند سیستم تعلیق یا شاسی ماشین بیش از حد ساده است و همین موضوع باعث شده است تا کیا کارنز چندان مناسب ترافیک شهری نباشد و عملکرد این ماشین در جاده فقط لذت بخش باشد.

موتور موجود برای کیا کارنز ۲۰۱۴ – ۲۰۱۸ یک نمونه ۲.۰ لیتری چهار سیلندر ۱۶ سوپاپه خطی GDI بوده که توانایی تولید نیرویی معادل ۱۶۶ اسب بخار در دور موتور ۶.۵۰۰ RPM را داشته و حداکثر گشتاور تولیدی آن نیز که در دور موتور ۴.۷۰۰ RPM به دست می آید برابر با ۲۱۳ نیوتون متر است. این نیرو توسط یک جعبه دنده ۶ سرعته خودکار به چرخ‌های جلویی منتقل می گردد. کیا کارنز RP با استفاده از این موتور عملکرد نسبتا مناسبی داشته و این خودروی ۱.۵ تنی را در زمانی معادل ۱۱ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت می رسد. حداکثر سرعت این خودرو نیز، معادل ۲۰۰ کیلومتر در ساعت است.

مشخصات فنی کیا کارنز ۲۰۱۴ - ۲۰۱۸
نام خودرو کارنز (Carens) - روندو (Rondo)
سازنده کیا موتورز - کره جنوبی
نسل و مدل نسل سوم: RP - تولید : ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸
پیشرانه ۴ سیلندر GDI
حجم موتور ۲ لیتر
تنفس موتور تنفس طبیعی
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
قدرت ۱۶۶ اسب بخار
گشتاور ۲۱۳ نیوتن متر
جعبه دنده ( گیربکس ) ۶ دنده خودکار
شتاب ۱۰.۸ ثانیه
حداکثر سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت
وزن ۱۴۴۴ کیلو گرم
ابعاد طول : ۴۵۲۵ | عرض : ۱۸۰۵ | ارتفاع : ۱۶۱۰ میلی متر
فاصله ی بین دو محور ۲۷۵۰ میلی متر
مصرف ترکیبی ۷.۹ لیتر در صد کیلومتر
حجم باک ۵۸ لیتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵
کیلومتر شمار کیا کارنز 2014 تا 2018 مدل RP

این موتور از مصرف سوخت مناسبی نیز برخوردار بوده و در هر ۱۰۰ کیلومتر سیکل ترکیبی (شهری – بزرگراهی) بطور میانگین تنها ۷.۹ لیتر می سوزاند. در بازارهای اروپایی کیا کارنز RP مدل سال ۲۰۱۷ میلادی با یک پیشرانه ۱.۶ لیتری GDI نیز عرضه شده که توانایی تولید نیرویی معادل ۱۳۲ اسب بخار را داشته و حداکثر گشتاور تولیدی آن نیز برابر با ۱۶۲ نیوتون متر است. آخرین نمونه مورد استفاده برای این خودرو نیز یک نمونه جدید ۱.۷ لیتری دیزل بوده که توانایی تولید نیرویی معادل ۱۳۹ اسب بخار و گشتاور تولیدی چشمگیر ۳۴۰ نیوتون متر را دارد.

امکانات رفاهی و تجهیزات

کیا کارنز ۲۰۱۴ – ۲۰۱۸ خودروی نسبتا مجهزی در کلاس بدنه خود بوده و به امکانات متنوعی مجهز شده است. از جمله این تجهیزات ایمنی و کمکی رانندگی می توان به نمونه های زیر اشاره کرد.

امکانات کیا کارنز ۲۰۱۴ - ۲۰۱۸
ترمز و پایداری سیستم کنترل پایداری الترونیکی (Electric Stability Control) - سیستم کنترل حرکت در سراشیبی (Hiss Assist Control یا HAC) - سیستم مدیریت پایداری خودرو (VSM) - ترمز ضد قفل (ABS) - سیستم کمکی ترمز (BAS) - ترمز پارک (ترمز دستی) الکتریکی (EPB)
کیسه هوا ۶ کیسه هوا مجزا (۲ عدد جلو، دو عدد جانبی و دو عدد پرده‌ای)
سیستم صوتی و تصویری سیستم صوتی به همراه ورودی USB و AUX - کنترل سیستم صوتی با استفاده از دکمه‌های تعبیه شده در غربیلک فرمان
دیگر تجهیزات سنسور باز شدن در‌های خودرو در صورت وقوع تصادفات رانندگی - سیستم کنترل روشنایی خودرو و چراغ‌های جلویی اتوماتیک - چراغ‌های عقبی با استفاده از لامپ های LED - چراغ‌های جلویی مجهز به لامپ‌های زنون - سیستم کمکی پارک هوشمند - دوربین کمکی دنده عقب - سیستم نمایش نقاط کور خودرو - برف پاک کن اتوماتیک مجهز به سنسور حساس به بارش باران - سیستم کنترل سرعت (Cruise Control) - سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه نسل جدید (Dual Zone Climate Control) - خروجی سیستم تهویه برای صندلی‌های ردیف دوم - سیستم ورود و استارت خودرو بدون نیاز به کلید (Keyless) - اهرم تعویض دنده به صورت دستی تعبیه شده در غربیلک فرمان - نمایشگر میزان فشار باد تایرها (TPMS)
فیس لیفت کیا کارنز 2014 تا 2018 مدل RP
فیس لیفت کیا کارنز ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ مدل RP

کیا کارنز ۲۰۱۴ – ۲۰۱۸ همچنین موفق به کسب ۵ ستاره ایمنی از موسسه یورو انکپ شده است

بازار فروش

در بازار ایران کیا کارنز ۲۰۱۴ – ۲۰۱۸ به طور مستقیم با هیچ خودروی خاصی رقابت ندارد و تنها خودروی این کلاس موجود در بازار، خود کیا کارنز است کیا کارنز RP توسط نمایندگی رسمی شرکت هیوندای در ایران، شرکت اطلس خودرو به مشتریان ارائه می شد البته قیمت اولیه ی این خودرو همانند سایر خودروهای وارداتی بالاتر از ارزش خود بود و خریداران ایرانی با پرداخت این مقدار هزینه قادر به تملک خودروهایی به مراتب مجهزتر و با کیفیت تر خواهند بود. نمونه‌هایی از این خودروها عبارتند از: ب ام و سری ۳، لکسوس NX، ب ام و X3.

منبع : تکراتو

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
دیدن همه ی نظرات