کیلس استارت یا همان استارت بدون کلید یکی از آپشن ها جدید در خودروهای مدرن میباشد که در دو دهه اخیر به لیست آپشن خودروها افزوده شده میباشد و مورد استقبال مردم قرار گرفته است . این سیستم یکی از بهترین تکنولوژی هایی میباشد که در روی خودرو های جدید قرار داده شده است . کیلس استارت در اواسط دهه ۹۰ میلادی توسط کمپانی بنز آلمان ارائه و معرفی شده میباشد . این ویژگی به شما این امکان را می دهد که موتور خودروی خود را بدون اینکه در جیب یا کیف خود به دنبال کلید باشید ، آن را روشن کنید. این سیستم در کنار راحتی و حس خوبی که به راننده میدهد، در افزایش امنیت ماشین نیز موثر میباشد .
با ما تا انتهای این مقاله در مجله یدک مال همراه باشید تا با سیستم کیلس استارت و معایب و مزایای آن بیشتر آشنا شویم.
کی لس استارتر چیست؟
کیلس یا کی لس استارتر (keyless) یکی از فناوری های نسبتا جدید و جذاب در دنیای خودرو ها میباشد . البته که امروزه به عنوان یکی از جذاب ترین آپشن ها در صنعت خودروسازی تبدیل شده است، اما کاربرد آن در انواع خودرو های سواری پیش از ورود به قرن ۲۱ آغاز شد . کیلس در واقع از ترکیب دو واژه key به معنای کلید و less به معنای حذف شده تشکیل میشود. این آپشن به راننده اجازه میدهد تا خودروی خود را بدون احتیاج به کلید و سوییچ روشن و خاموش کند همچنین درب آن را باز و بسته کند .
در خودرو های مجهز به این سیستم ، کلیدی برای استارت زدن خودرو وجود نخواهد داشت و این عمل تنها با فشردن یک دکمه صورت میگیرد . همچنین با نزدیک شدن ریموت مخصوص سیستم به خودرو ، در ها بهصورت خودکار باز میشوند . هممچنین در نمونههای پیشرفته تر ، همزمان با باز شدن درها ، بر اساس تنظیمات صورت گرفته توسط راننده ، آینهها باز میشوند ، شیشهها پایین میآیند یا سانروف خودرو باز میشود.
امروزه استفاده از کیلس استارت در بسیاری از خودروهای جهان در سطوح لوکس تا متوسط رواج یافته میباشد . همچنین خودروهایی مانند تارا و دنا پلاس توربوشارژ در ایران به کلید هوشمند مجهز میباشند .
تاریخچه سیستم کیلس استارت
سیستم کیلس در ابتدا توسط شرکت بنز به دنیا معرفی شد. این کلید هوشمند در اواسط دهه ۹۰ میلادی بر روی خودرو های لوکس بنز به کار رفت و بعدها به دیگر کلاسهای خودرو نیز ورود پیدا کرد. پس از مدتی شاهد استفاده از آن در محصولات شرکت هایی نظیر فورد ، رولزرویس ، کنتینانتال ، بنتلی ، مرکوری و … بودیم . جالب است بدانید نام کیلس اولین بار توسط شرکت فورد برای این سیستم استفاده شد .

انواع سیستم کیلس استارتر
در حال حاضر سیستم کیلس استارت دارای دو مدل RKE و PKE میباشد که از لحاظ امکانات و قابلیتها با یکدیگر متفاوت هستند :
کیلس RKE
سیستم کیلس استارت RKE که نام کامل آن Remote Keyless Entry میباشد یکی از مدل های نسبتا ساده کلید هوشمند خودرو میباشد . در این سیستم امکان باز و بسته کردن دربها و همینطور دسترسی به برخی هشدارها نظیر اطلاعات ولتاژ باتری ، دما خودرو و … وجود دارد. البته در مدل های پیشرفته تر آن، قابلیت باز و بسته کردن دربها تا فاصله ۱۰۰ متری و خاموش و روشن کردن چراغها نیز فراهم آمده است .
کیلس استارت RKE به این صورت است که راننده احتیاجی به این موضوع ندارد که ریموت را در دست داشته باشد؛ بلکه زمانی که ریموت را در جیب خود داشته باشد با نزدیک تر شدن به خودرو شاهد آن خواهد بود که در ها بدون نیاز به فشردن ریموت باز می شوند . معمولا در این روش زمانی که فاصله به یک متر برسد درب ها باز می شود و برای خروج نیز زمانی که فاصله راننده از خودرو به بیشتر از دو متر برسد درب ها قفل خواهند شد .


کیلس PKE
مدل دیگرر سیستم کیلس استارتر، مدل PKE میباشد که نام کامل آن ، Passive Keyless Entry میباشد. این مدل نسبت به RKE پیشرفتهتر بوده و علاوه بر امکانات آن، قابلیت روشن کردن ماشین بدون سوئیچ را هم دارد .
در نمونههای جدیدتر کیلس PKE امکان قفل و باز شدن دربها در زمان حرکت و توقف ، تنظیم صندلیها ، صدای سیستم پخش ، دمای کولر و بخاری و … نیز به راننده داده میشود .
روند کار مدل PKE به این صورت میباشد که زمانی که وارد خودروی خود می شوید در صورتی که یکبار کلید ای اس اس را فشار دهید ، تمامی تجهیزات برقی مثل سیستم پخش صوتی ماشین روشن می شود . در صورتی که به صورت دو بار پشت سر هم این کلید را فشار دهید ماشین در حالت روشن قرار می گیرد و در صورتی که سه بار متوالی این کلید را فشار دهید ، با نگه داشتن پدال ترمز ماشین روشن می شود .
امنیت خودرو در این سیستم ها بسیار بالا میباشد و سارقان بدون استفاده از کلید هرگز نخواهند توانست درب ها را باز کنند . حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که شما ماشین را در حالت روشن ترک کرده اید، در این جا اگر دزدی وارد ماشین شما بشود در صورتی که سیستم های کلید نتوانند ریموت خودرو را تشخیص بدهند موتور را خاموش می کنند و در نتیجه ماشین متوقف میشود و صدای آلارم ماشین نیر بلند خواهد شد .
عملکرد کیلس استارتر چگونه است؟
همه چیز در این سیستم وابسته به یک ریموت کنترل میباشد که این ریموت کنترل شامل یک فرستنده با برد کوتاه مباشد . همزمان در خودرو حسگرهای مخصوصی بهمنظور دریافت و شناسایی امواج رادیویی برد کوتاهی که این ریموت ارسال میکند وجود دارد، . با نزدیک شدن سوئیچ ، کارت یا ریموت این سیستم به خودرو، حسگرها امواج را دریافت کرده و قفلها باز میشوند. همچنین با دور شدن از خودرو و فاصله گرفتن امواج ، قفلها مجددا فعال میشوند .


برای روشن کردن خودروی مجهز به کیلس استارت تنها کافی است پدال ترمز را فشار داده و دکمه استارت را فشار دهید تا خودرو شروع به کار کند . البته در نمونههای قدیمی تر نیاز است ریموت یا همان سوئیچ را در محل مخصوص خود قرار دهید و به محل مشخص شده نزدیک کنید . فاصلهای که نیاز است تا امواج توسط حسگرها دریافت شوند معمولا یک متر محاسبه میشود . اما در سیستمهای جدید کیلس , برای انجام برخی کارها این فاصله افزایش مییابد .
مزایا و معایب سیستم کیلس استارت
مزایای کلیس استارت
- سیستم کیلس استارت در صورتی که نصب شده از سوی کارخانه خودرو باشد، از نظر امنیتی در سطح بالاتری نسبت به سیستمهای دزدگیر قدیمی قرار میگیرد .
- تأمین رفاه و آسایش هرچه بیشتر راننده و سرنشینان از اهداف این سیستم بوده که بهخوبی به آن دست یافته است.
- در فصول گرم یا سرد سال ، میتوان به کمک سیستمهای پیشرفته کیلس استارت ، پیش از ورود به خودرو دمای آن را با کمک این سیستم تنظیم کرد و کولر یا بخاری را روشن کرد.

معایب کیلس یا سیستم دکمه استارت خودرو
بدیهی است هر فناوری که به بازار وارد میشود ، در کنار مزیتهای فراوان آن ، معایبی هم داشته باشد. در ادامه به بررسی معایب و ایرادات وارد بر سیستم کیلس استارتر میپردازیم :
هک شدن ریموت خودروی مجهز به سیستم کیلس
یکی از مهمترین معایب این آپشن مدرن و محبوب این میباشد که به دلیل اینکه ریموت سیستم کیلس استارتر یک رمز برای سنسور ایمنی و ضدسرقت خودرو ارسال میکند ، میتوان با دستکاری امواج رادیویی به این کد رمز دست پیدا کرد .
البته در سری های جدیدتر این سیستم ، سوئیچ این خودروها به صورت میانگین هربار بین ۳ تا ۸ کد برای سنسور ایموبلایزر خودرو ارسال می کند که همین امر باعث افزایش امنیت این سیستم میشود .
تمام شدن باتری ریموت
تمام شدن شارژ باتری ریموت کنترل در سیستم کی لس استارتر یک مشکل جدی میباشد . زیرا بدون ریموت ، امکان ورود به خودرو و روشن کردن آن را نخواهید داشت. به همین منظور باید همیشه حواستان به شارژ باتری ریموت خودرو باشد تا در شرایط حساس دچار مشکل نشوید .
هزینه ی بالای تعمیر
دور از ذهن نمیباشد که ریموت و سیستم کیلس استارتر نیز مانند دیگر قطعات الکترونیکی به مرور زمان خراب و دچار استهلاک بشوند . اما نکته اصلی اینجاست که شما در صورت خرابی یا گم کردن این ریموت هزینهی زیادی باید صرف تعمیر یا ساخت یک ریموت جدید کنید که این خود یکی دیگر از معایب این سیستم به شمار می آید .
مهمترین ویژگی های مشترک در برندهای مختلف کیلس استارتر چیست؟
- استارت زدن و روشن کردن خودرو از طریق ریموت
- روشن و خاموش کردن خودرو از طریق کلید
- تایمر ۱۵ دقیقه جهت خاموش کردن خودرو
- تشخیص هوشمند روشن شدن خودرو بدون نیاز به سیم کشی
- تایمر روشن شدن خودکار خودرو جهت جلوگیری از تخلیه باتری خودرو

سخن پایانی
سیستم کی لس استارتر یکی از آپشنهای محبوب خودرو میباشد که استفاده از آن حس خوبی به راننده میدهد . اما باید بدانید در کنار ایجاد امنیت بالای این سیستم برای خودرویتان ، در صورت گم شدن ریموت کنترل و یا خرابی آن هزینههای سنگینی روی دستتان میگذارد . بنابراین باید مراقب ریموت خودرو بوده و از گذاشتن آن در جاهای نا امن خودداری کنید .
کیلس در واقع از ترکیب دو واژه key به معنای کلید و less به معنای حذف شده تشکیل میشود. این آپشن به راننده اجازه میدهد تا خودروی خود را بدون احتیاج به کلید و سوییچ روشن و خاموش کند همچنین درب آن را باز و بسته کند .
- هک شدن ریموت خودروی مجهز به سیستم کیلس
- تمام شدن باتری ریموت
- هزینه تعمیر بالا
در خودرو های مجهز به این سیستم ، کلیدی برای استارت زدن خودرو وجود نخواهد داشت و این عمل تنها با فشردن یک دکمه صورت میگیرد . همچنین با نزدیک شدن ریموت مخصوص سیستم به خودرو ، در ها بهصورت خودکار باز میشوند .