آموزشی

آشنایی با روش های کاهش استهلاک خودرو

استهلاک خودرو

 استهلاک خودرو  در لغت به معنی فرسوده شدن به مرور زمان است که در لوازم خودرو نیز صدق می کند و از این رو قابل جلوگیری نیست. در نتیجه حتی اگر ما از یک وسیله به طور صحیح استفاده کنیم و شرایط نگهداری مناسبی را برای آن فراهم کنیم، این اتفاق رخ خواهد داد.در حقیقت استهلاک را می توان به معنی عمر مفید نیز در نظر گرفت که با بکارگیری یک سری قواعد و دستورالعمل ها، می توان این عمر مفید را افزایش داد. به عبارت ساده تر می توان گفت که کاهش استهلاک یک وسیله در حقیقت همان افزایش عمر مفید آن می باشدلوازم خودرو نیز از جمله وسایلی است که با استهلاک روبرو است که عدم استفاده صحیح و همچنین عدم نگهداری مناسب از آن، سبب می شود تا به شدت استهلاک آن افزایش یافته و عمر مفیدش کاهش یابد.

راه های کاهش استهلاک خودرو

اولین و مهمترین نکته در کاهش استهلاک خودرو، انجام به موقع سرویس های دوره ای خودرو می باشد. در  سرویس های ضروری خودرو می توان به مهمترین آن ها از جمله  تعویض روغن، تعویض فیلترها، تنظیم باد، تعویض لنت ها، تعویض لاستیک و بررسی مایع رادیاتور خودرو  اشاره کرد ،  سرویس های دوره ای  مهمترین نقش را در کاهش استهلاک خودرو دارند.

۱- به برق خودرو فشار نیاورید : جریان کشیدن بیش از حد از سیستم برق‌رسانی خودرو منجر به خرابی دینام  و باطری خودرو می‌شود که این اتفاق به مستهلک‌شدن سیستم سیم‌کشی خودرو می‌انجامد. اگر علاقه‌مند به استفاده از سیستم‌های صوتی سنگین هستید پیشنهاد می‌کنیم قید باطری و سیم‌کشی اصلی خودرو را بزنید و یک باتری دوم روی ماشین خود اضافه کنید و تمام انرژی مورد نیاز را از طریق آن تامین کنید.

۲-روغن و فیلتر روغن : بدانید برای کاهش استهلاک خودرو تعویض به موقع روغن و فیلتر روغن خودرو است. بهترین مرجع جهت تعیین زمان تعویض روغن موتور، دستورالعمل سازنده است ولیکن در حالت کلی ۱۰ هزار کیلومتر زمان مناسبی جهت تعویض روغن موتور است.

۳-تعویض روغن ترمز:روغن ترمز تقریبا هر دو سال یکبار باید تعویض شود چراکه با گذشت زمان، رطوبت جذب این روغن شده و این امر باعث عدم عملکرد ترمز می‌شود.

استهلاک خودرو
استهلاک خودرو

۴-استفاده از قطعات یدکی با کیفیت: قطعات یدکی ارزان‌ قیمت چنانچه کیفیت پایینی دارند از همین رو  زودتر  هم خراب می‌شوند و هم به دلیل کیفیت پایین می‌توانند به سایر قطعات و سیستم‌های خودرو آسیب زنند و در نهایت در درازمدت منجر به افزایش استهلاک خودرو و هزینه نگهداری خودرو می‌گردد.

۵-بالانس نمودن چرخ‌ها:  بالانس نبودن چرخ‌ها مشکلات متعددی را در پی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به خرابی‌های زودرس جلوبندی اشاره نمود.

استهلاک خودرو
استهلاک خودرو

۶-به منظور کاهش استهلاک خودروی خود را به صورت مرتب بشویید: کثیف بودن خودرو علاوه بر آنکه بر رنگ بدنه تاثیر منفی دارد بلکه با نفوذ به موتور می‎توانند عملکرد موتور را نیز مختل نمایند

۷-توجه به فشار باد لاستیک‌ها و تعویض ضربدری آن‌ها: تنظیم نبودن باد لاستیک‌ها یکی از عوامل مخرب در عملکرد لاستیک و همچنین ساییدگی آن است لذا سعی نمایید هر دو هفته یکبار باد لاستیک‌ها را کنترل نمایید. همچنین به منظور عملکرد بهینه لاستیک‌ها می‌توانید به صورت منظم و هر ۱۲ هزار کیلومتر، لاستیک‌ خودرو  را به صورت ضربدری با هم تعویض نمایید.

۸-گریس‌کاری: گریس‌کاری در سیستم جلوبندی، دیفرانسیل، سیستم تعلیق و… از دیگر موارد مهمی‌است که باید بدان  توجه کرد

۹-رانندگی با سرعت مطمئنه

۱۰-استفاده از ترمز دستی در شیب‌ها: در شیب‌ها جهت پارک کردن خودرو حتما از ترمز دستی استفاده نمایید چراکه برخی رانندگان، خودرو را  رو دنده قرار می‌دهند، هرچند با این روش نیز خودرو متوقف می شود ولیکن فشار زیادی به گیربکس وارد می‌آید که این مورد از موارد اصلی استهلاک خودرو است.

استهلاک خودرو
استهلاک خودرو

۱۱- از پارک طولانی مدت خودرو بپرهیزید : استفاده نکردن به مدت طولانی از خودرو، موجب آسیب دیدن آن می‌شود. باتری و اگزوز خودرو، قطعاتی در خودرو هستند که بر اثر استفاده نکردن، خیلی زود خراب می‌شوند. ماجرا این است زمانی که شما خودرو را خاموش می‌کنید، انباری اگزوز، شروع به عرق کردن می‌کند و این نم و رطوب، اگزوز را می‌سوزاند.

۱۲-  استفاده از کولر در زمستان :در فصل‌های سرد مثل زمستان، تقریباً هفته‌ای دو‌بار کولر خودرو را روشن کنید. مزیت این کار این است زمانی که شیشه‌ها عرق می‌کنند و رطوبت دارند، عرق‌گیر بودن کولر موجب می‌شود این رطوبت خشک شود و گاز کولر هم در جریان باشد.

استهلاک خودرو
استهلاک خودرو

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
دیدن همه ی نظرات