معرفی خودرو

مشخصات کیا ریو DC (مونتاژ) مدل ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۱

کیا ریو DC مونتاژ مدل 1384 تا 1391

سال ۱۹۹۹ بود که کیا موتورز ریو را بعنوان جایگزینی برای پراید معرفی کرد. نسل اول کیا ریو با کد اتاق DC که بر اساس پلتفرم فورد فستیوا تولید شده بود تا سال ۲۰۰۵ تولید شد و در این مدت چند بار مورد تغییر چهره یا فیس لیفت قرار گرفت.

داستان حضور ریو در ایران اما به سال ۱۳۸۳ (۲۰۰۴) برمی گردد؛ یعنی زمانی که دو سال از عرضه فیس لیفت نسل اول این خودرو می گذشت. آن روزها تنها تجربه مشتریان ایرانی از محصولات کیا، خودروی پراید بود؛ اما با آمدن ریو، جلوه ی خودروهای شهری کمی تغییر کرد. یک سال بعد از واردات ریو و موفقیت نسبی آن در ایران، سایپا در سال ۱۳۸۴ تولید و مونتاژ این خودرو را آغاز کرد.

ریو از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری مناسب استفاده می‌کرد و امکانات خاصی نداشت ولی دوام و اقتصادی بودنش بر شهرت و محبوبیتش افزود. ریو به مدت هفت تا هشت سال با هر دو مدل دنده ای و خودکار عرضه شد و ایام موفقی را تجربه کرد؛ اما در سال ۱۳۹۰ شمسی با تصویب قانون اجباری شدن نصب کیسه هوا و عدم توانایی شرکت برای اجرایی کردن آن، تولید آن متوقف شد.

در این نوشتار از مجله یدک مال به معرفی کیا ریو و بررسی مشخصات فنی، امکانات، میزان ایمنی، وضعیت فروش و بازار قطعات یدکی این خودرو پرداخته ایم؛ در ادامه با ما همراه باشید.

فهرست مطالب
برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

طراحی ظاهری

کیا ریو DC، از طراحی نسبتا ساده‌ای برخوردار است که شاید در ابتدای ورودش به بازار ایران، کمی متفاوت و جذاب به نظر می رسید اما در حال حاضر نسبت به سدان های امروزی حرف چندانی برای گفتن ندارد.

نمای جلو کیا ریو DC مونتاژ مدل 1384 تا 1390 Kia Rio

داخل کابین

طراحی نمای داخل کابین ریو چندان زیبا و جذاب نیست و تقریبا در تمام بخش های داخلی این خودرو از پلاستیک خشک خاکستری رنگ استفاده شده است و نکته خاصی ندارد.

داخل کابین کیا ریو DC مونتاژ مدل 1384 تا 1390 Kia Rio

مشخصات فنی

کیا ریو به لحاظ فنی به یک پیشرانه ی ۱۴۹۳ سی سی ۴ سیلندری مجهز شده که می تواند قدرتی معادل ۹۸ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه و گشتاوری برابر با ۱۳۵ نیوتن متر در ۴۵۰۰ دور در دقیقه را تولید کند. پیشرانه ۱.۵ لیتری این خودرو همچون اغلب محصولات شرکت کیا از استهلاک و مصرف کمی برخوردار است، به‌طوری که در یک سیکل ترکیبی تنها حدود ۷ لیتر در هر صد کیلومتر سوخت مصرف کند. نیروی تولید شده توسط پیشرانه کیا ریو از طریق یک جعبه دنده ی ۵ سرعته دستی یا ۴ سرعته خودکار به چرخ های جلو منتقل می‌شود.

این سدان کره‌ای قادر است طی مدت زمان حدود ۱۱.۵ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر دست یابد که عدد مناسبی در مقایسه با سایر خودروهای هم رده به نظر می‌رسد. در مجموع می‌توان گفت که ریو می‌تواند خودروی مناسبی برای استفاده‌های روزمره محسوب شود.

دنده ای اتومات
نام خودرو کیا ریو -
کشور سازنده کره جنوبی - مونتاژ در ایران -
نسل و مدل فیس لیفت نسل اول (DC) - تولید از ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۰ -
پیشرانه (موتور) ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه
حجم موتور ۱.۵ لیتر ۱.۵ لیتر
تنفس موتور تنفس طبیعی تنفس طبیعی
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
جعبه دنده (گیربکس) ۵ دنده دستی ۴ دنده خودکار
قدرت ۹۸ اسب‌بخار ۹۸ اسب‌بخار
گشتاور ۱۳۵ نیوتن متر ۱۳۵ نیوتن متر
شتاب ۱۱.۳ ثانیه ۱۳.۵ ثانیه
سرعت ۱۷۵ کیلومتر برساعت ۱۷۵ کیلومتر برساعت
مصرف ترکیبی ۷ لیتر در صد کیلومتر ۷.۶ لیتر در صد کیلومتر
ابعاد طول: ۴۲۴۰ | عرض: ۱۶۸۰ | ارتفاع: ۱۴۲۰ طول: ۴۲۴۰ | عرض: ۱۶۸۰ | ارتفاع: ۱۴۲۰
فاصله محوری ۲۴۱۰ میلی‌متر ۲۴۱۰ میلی‌متر
وزن ۱۱۰۹ کیلوگرم ۱۱۳۰ کیلوگرم
حجم باک ۴۵ لیتر ۴۵ لیتر
استاندارد آلایندگی یورو ۳ یورو ۳
موتور کیا ریو DC مونتاژ مدل 1384 تا 1390 Kia Rio

امکانات و تجهیزات

امکانات کیا ریو
ترمز و پایداری جلو: دیسکی خنک شونده - عقب: کاسه ایی
کیسه هوا ندارد
سیستم صوتی و تصویری رادیو - پخش کننده CD
دیگر امکانات قفل مرکزی - ریموت - ایموبلایزر - قدرت کمکی هیدرولیکی - تنظیم برقی آینه ها و شیشه های جلو وعقب - مه شکن جلو
نمای عقب کیا ریو DC مونتاژ مدل 1384 تا 1390 Kia Rio

ایمنی

ریو توانسته است در تست های ایمنی موسسه یورو انکپ ۳ ستاره ی ایمنی را دریافت کند که این نشان می دهد این خودرو چندان ایمن نیست و نمی توان خیلی به آن اعتماد کرد؛ البته با توجه به اینکه ریو یک خودروی شهری است و حدود بیست سال از عرضه ی آن می گذرد توقع چندانی هم نمی توان از آن داشت.

وضعیت فروش

همان طور که گفته شد آخرین نسل از کیا ریو در سال ۱۳۹۰ به بازار عرضه شده است و این خودرو در حال حاضر فاقد نمونه صفر کیلومتر در بازار داخلی است. همچنین با توجه به کارکرد نسبتا بالای ریو های موجود در بازار و همینطور کمبود قطعات و خرابی های فراوان این خودرو نمی‌توان ارزش خرید بالایی را برای این سدان کره‌ای در نظر گرفت.

در محدوده ی قیمتی که ریو اتومات در آن قرار دارد به راحتی می‌توانید به سراغ نمونه های کم کارکرد یا حتی صفر کیلومتر خودروهایی همچون سمند LX و پژو ۴۰۵ بروید. همچنین در حدود قیمتی ریو دنده ای نیز میتوانید خودرو های صفر کیلو متری نظیر پراید ۱۱۱ و یا تیبا صندوقدار را خریداری کنید. البته نمی توان این خودرو ها را رقیب ریو دانست. شاید هیوندای ورنا دنده ای و یا پژو ۲۰۶ صندوقدار V20 را بتوان از نزدیک ترین رقبای کیا ریو مونتاژ سایپا دانست.

بازار قطعات یدکی این خودرو هم با توجه به اینکه حدود ده سال از تولید آخرین مدل های آن می گذرد کم رونق است ولی در حدی نیست که نگران کننده باشد. شما میتوانید همین حالا با مراجعه به فروشگاه سایت یدک مال، قطعات کیا ریو را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت تهیه کنید. امیدواریم که این نوشتار مورد پسند و استفاده ی شما قرار گرفته باشد.

منبع: Z4Car

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از


0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
دیدن همه ی نظرات