برق دزدی خودرو میتواند ناشی از عملکرد نامناسب بسیاری از قطعات در سیستم برق رسانی خودرو می باشد؛ حتی گاهی وجود اختلال در عملکرد وایر شمع و کوئل باعث برق دزدی خودرو میشود. در این مواقع جرقه کوئل به وایر شمعها نمیرسد و ماشین به مشکل میخورد. بهجز موارد گفتهشده، وجود اشکال در سیستمهای دیگر ماشین هم میتواند باعث برق دزدی شود. برای اینکه بفهمیم برق دزدی خودرو از کجاست، ابتدا باید تمامی اجزای مرتبط با باتری بررسی شود تا مشکل پیدا شود.
برق دزدی ماشین به چه معناست؟
باتری ماشین وظیفه تأمین برق ماشین را بر عهده دارد. وقتی شما سوئیچ را میبندید و ماشین خاموش میشود، اتصال از باتری کماکان قطع نمیشود و بعضی از اجزای ماشین مانند رادیو، ساعت، دزدگیر یا قفل مرکزی هنوز از باتری استفاده میکند، اما میزان استفاده این اجزا بهحدی نیست که باتری ماشینی شما خالی شود. میزان برق مصرفی در ماشینهای جدید بین ۵۰ تا ۸۰ آمپر و در ماشینهای قدیمی کمتر از ۵۰ آمپر است. اگر باتری بیشتر از این مقدار برق مصرف کند، خیلی زودتر از حد انتظار خالی میشود. اگر این برق دزدی خودرو خیلی کمتر از چند میلیآمپر باشد، معمولاً اتفاق خاصی رخ نمیدهد؛ اما زمانی که این مقدار به چند آمپر برسد، بعد از خاموشکردن ماشین، برق باتری به تدریج خالی میشود. اینجاست که دردسر اصلی با روشننشدن ماشین شروع میشود.
روشهای تشخیص برق دزدی خودرو
۱- تشخیص برق دزدی ماشین با استفاده از لامپ : ۲ لامپ ۲ ولتی که با جریان ۲ یا ۳ آمپر کار میکند و یک رشته سیم نازک نیاز است. پیش از شروع کار، ابتدا ماشین را خاموش میکنیم و سوئیچ را از آن خارج کنید. تمامی چراغها و وسایل برقی ماشین باید خاموش و در ماشین بسته باشد. سپس ابتدا یک سر سیم را به انتهای لامپ و سر دیگر را به باتری وصل کنید. اگر لامپ حتی بهصورت ضعیف روشن شد، یعنی ماشین برق دزدی دارد. با این روش احتمال برق دزدی خودرو اثبات میشود، اما کماکان مشخص نیست که مشکل از کدام بخش ماشین است
۲-تشخیص برق دزدی با تست تخلیه باتری از نظر شدت جریان : ابتدا ماشین را خاموش کنید و سوئیچ را از آن خارج کنید. درهای ماشین باید حتماً بسته باشد. در مرحله بعد کابل مشکی را که روی باتری با علامت (-) مشخص شده است، از آن جدا کنید. سپس پراب یا همان میله اتصال را به سر منفی باتری وصل کنید. اکنون باید پراب قرمز را به قسمت انتهایی باتری اتصال دهید. سوکت پراب مشکی به ورودی و سوکت پراب قرمز را به ورودی بالای آمپر وصل کنید. اکنون مولتیمتر را روشن کنید. در این حالت باید روی صفحه نمایش مولتیمتر عدد صفر را ببینید. در این مرحله باید کلید سلکتور را روی یک عدد کمتر بچرخانید. این کار را چندبار تکرار کنید تا جریان برق تشخیص داده شود.
۳-تشخیص برق دزدی ماشین با روش تست تخلیه باتری از نظر افت ولتاژ : این روش شاید رایجترین روش برای تشخیص علت برق دزدی ماشین باشد که البته بیشتر برای ماشینهای قدیمی مناسب است. این ماشینها دارای ۱ یا ۲ واحد کامپیوتری است که در ماشینهای جدید به چندین واحد تغییر کرده است. اگر یکی از این واحدها در حال برق دزدی باشد، قطع باتری باعث خاموششدن آن میشود و برق دزدی قطع میشود. به این منظور باید از مولتیمتری استفاده کنید که دارای پرابهای ظریف باشد تا بهراحتی با فیوز مرتبط شود. در ماشینهای قدیمی که ۲ واحد کامپیوتری دارد، معمولاً کمتر از ۱ ساعت نیاز است تا این واحدها خاموش شود، اما در ماشینهای جدید خاموششدن واحدهای زیاد آنها گاهی ساعتها زمان میبرد
احتمال برق دزدی کدام قطعات از همه بیشتر است؟
بیشترین احتمال برق دزدی از سمت سیستم پخش ماشین، رادیو، سیستم قفل مرکزی، دزدگیر، وایر شمع و کوئل است. این موارد باید توسط مکانیک ماشین بررسی شود تا درصورت وجود برق دزدی در آنها تعمیر شود. بعضی از مشکلات ماشین هم مانند برق دزدی باعث تخلیه باتری میشود که نباید با این موضوع اشتباه گرفته شود؛ برای مثال روشنماندن چراغهای ماشین، فساد باتری خودرو ، دینام معیوب و مشکلات برقکشی ماشین هم باعث تخلیه انرژی باتری میشود.