به گزارش پایگاه خبری ” یدک مال ” علل استارت نخوردن خودرو به دلایل زیادی بستگی دارد این مشکل معمولاً در فصول سرد سال بیشتر نمایان میشود.در بسیاری از مواقع نیز اتومبیل استارت میخورد اما روشن نمیشود که این مشکل نیز علل مختلفی دارد. امااستارت نخوردن ماشین مقولهای جداست که با روشن نشدن ماشین در هنگام استارت خوردن تفاوت بسیاری دارد. روشن کردن ماشین با استارت خراب بسیار خطرناک است و به قطعات فنی داخلی آن آسیبهای شدیدی وارد میکند و عملکرد آنها را دچار اختلال خواهد کرد.
علل استارت نخوردن خودرو
۱- باتری : اگر در هنگام استارت زدن، چراغهای صفحه کیلومتر ماشین روشن نشوند و یا صدای چرخش موتور را نشنوید، به احتمال زیاد باتری خودرو شما خراب و یا خالی شده است. در برخی مواقع نیز نماد باتری بر روی صفحه کیلومتر اتومبیل نمایش داده میشود که در این حالت دقیقا متوجه میشوید که دلیل استارت نخوردن ماشین شما از خرابی باتری آن است. برای اطمینان حاصل کردن از خالی بودن باتری میتوانید با استفاده از تستر، آمپر استارت خود را چک کنید تا متوجه شوید باتری ماشین ضعیف است یا خیر. هل دادن و باتری به باتری کردن نیز یکی دیگر از روشهای متداولی است که اغلب رانندگان به آن متوسل میشوند.
۲- استارت : استارت یکی از قطعات بهکاررفته و مهمترین قطعه در خودرو برای روشن شدن ماشین است. استارت از اجزای مختلفی تشکیلشده است که با هماهنگی یکدیگر، دنده فلایویل خودرو را درگیر کرده و آوانس جرقه را از طریق سنسور میللنگ به کامپیوتر گزارش میدهد. زغال استارت، اتوماتیک، آرمیچر، چرخدنده، دوشاخه، بوش و یک پوسته بیرونی اجزای تشکیلدهنده استارت هستند. زمانی که راننده اقدام به استارت زدن میکند، برق از طریق باتری به سر استارت میرسد. زغال برق را به آرمیچر رسانده، آرمیچر چرخدنده را میچرخاند و خودرو روشن میشود. اگر استارت شما خراب باشد، این فرآیند برقرسانی مختل میشود. بنابراین همین مشکل علت استارت نخوردن ماشین شما است
۳- دینام : دینام عملیات شارژ باتری را انجام میدهد. اگر دینام باتری را شارژ نکند یا اختلالی در روند شارژ آن پیش بیاید، باتری دشارژ یا بهاصطلاح خالی میشود. خالی شدن باتری علت استارت نخوردن ماشین است و از قضا یکی از رایجترین دلایل این مورد به حساب میرود. اجزاء دینام را زغال، آفتامات، آرمیچر، بالشتک، دیود، بلبرینگ و پوسته تشکیل میدهند. این اجزاء کنار یکدیگر عملیات شارژ باتری را انجام میدهند. اگر یکی از این قطعات بهخوبی عمل نکند در شارژ شدن باتری اختلال ایجاد میشود.
۴- سوئیچ : برای استارت زدن نیاز به سوئیچ است. مجموعه سوئیچ از یک مغزی سوئیچ و چند رشته سیم تشکیل شدهاست. مغزی سوئیچ سه حالت بسته یا خاموش، سوئیچ باز و استارت زدن را شامل میشود. عملکرد سوئیچ در حالت بسته مشخص است و هیچ عمل خاصی صورت نمیگیرد. در حالت سوئیچ باز برق به پشت صفحه کیلومتر و برخی از قطعات و اجزا موتور میرسد. آخرین مرحله استارت زدن است که مثبت ۱۲ ولت از سوئیچ، تنها به اتوماتیک استارت میرسد و خودرو استارت میخورد. اگر سوئیچ، مغزی سوئیچ یا سیمکشی ایراد داشته باشد خودرو روشن نمیشود.