انواع صدای ماشین به گزارش پایگاه خبری “یدک مال ” برای همه افرادی که صاحب خودرو هستند بارها پیش آمده است که در اتومبیلشان، صداهایی غیرعادی جدا از صداهای طبیعی خود اتومبیل شنیدهاند. ازآنجاکه صداهایی مانند صدای موتور درحال کارکردن بهگوشتان آشناست، مسلما کوچکترین صدای غیرعادی توجهتان را جلب میکند. هر یک از این صداها میتوانند نشانه وجود مشکل در بخشی از اتومبیلتان باشند که باید آنها را برطرف کنید
انواع صدای ماشین
۱-صدایی که در هنگام چرخاندن فرمان میشنوید : اگر حین حرکت ماشین و چرخاندن فرمان صدای سوت می شنوید به احتمال زیاد تسمه به مشکل خورده موتور خودرو علاوه بر واشرها شیلنگ ها و سیم های زیادی که دارد دارای تسمه چرخان است که با گذشت زمان تسمه ها کشیده میشوند یا که ترک می خورند زیرا با سرعت بالا در اطراف یک سیستم قرقره گردش می کنند
۲_ صدای جیغ مانند پس از روشن کردن خودرو : اگر پس از روشن کردن خودرو صدایی جیغ مانند میشنوید که پس از گرم شدن خودرو از بین میرود، مشکل از تسمه دینام است. اگر این تسمه را تعویض کردید و صدای ماشین قطع نشد، ممکن است تنسیونر (تنظیمکننده کشیدگی تسمه) آن فرسوده شده باشد. برای اینکه مطمئن شوید، درهنگامیکه موتور دارد کار میکند، روی تسمه دینام آب اسپری کنید. مواظب باشید آب روی خودتان نپاشد. اگر صدای ماشین قطع شد، تسمه دینام فرسوده است. موتور را خاموش کنید و تسمه را بررسی کنید که جایی از آن پارگی یا ترک دارد یا خیر.
۳-صدای کلیک کلیک در هنگام دور زدن : اگر در هنگام دور زدن یا گاز دادن صدای کلیک کلیک میشنوید، پلوس خودرو ایراد پیدا کرده است. ممکن است سرپلوس یا میله آن مشکل داشته باشد. اگر فرمان را به سمت راست میچرخانید این صدا را میشنوید، میله سمت راست مشکل دارد و بالعکس. شاید هم این نوع صدای ماشین به دلیل میله رابط چرخ و فرمان باشد که شل شده است
۴-صدایی که در دستانداز یا عبور از سرعتگیر میشنوید: اگر درهنگام عبور از سرعتگیرها یا دستاندازهای جاده صدایی شبیه بنگ، صدای ساییدگی، جیرجیر یا کلانک میشنوید، مشکل به میل موجگیر یا بوشهای دو سر آن برمیگردد. اگر صدای ماشین اینطور باشد معمولا باید هنگام رانندگی احساس کنید سیستم تعلیق خودرو سست است و خودرو تعادل ندارد.

۵-صدا هیس مانند شبیه صدای خروج هوا زیر داشبورد:این صدای ماشین معمولا در هنگام فشردن یا رها کردن پدال ترمز شنیده میشود. ممکن است چندثانیه پس از خاموش کردن خودرو هم آن را همچنان بشنوید. این صدا نشانه مشکلی در سیستم تقویت ترمز (بوستر) است. برای رفع آن باید این سیستم تعمیر شود. ممکن است بوت یا مهروموم تقویتکننده ترمز شکسته یا فرسوده باشند.
۶-صدای سوت مانند: اگر خودرو روشن است و از داخل خودرو صدایی سوت مانند میشنوید، ممکن است مشکل از نوارهای آببندی (عایق) خودرو باشد. اما اگر صدای سوت از زیر کاپوت میآید، ممکن است مشکل جدیتری داشته باشد:
ممکن است شیلنگهای سیستم خنککننده موتور خودرو که معمولا کمدوام هستند، ایراد پیدا کرده باشند. گردش مداوم هوا و مایع خنککننده در موتور خودرو باعث میشود در این شیلنگها ترکهایی ایجاد شود یا مهروموم لایه خلاء آنها بشکند. خروج هوا از این سوراخها صدایی سوت مانند ایجاد میکند.
۷-صدای غیرعادی در هنگام دور زدن: اگر فقط در هنگام دور زدن صدای غیرعادی از اتومبیل میشنوید، ممکن است لاستیکها کمباد باشند یا اینکه ساییده شده باشند. اگر مشکل از چرخها نبود، ممکن است بلبرینگ فرسوده شده باشد یا چرخها بهخوبی بالانس نشده باشند.
۸-صدای تقتق یا سیلی زدن: اگر از پایین خودرو صدای ضربه زدن یا تقتق بشنوید، مشکل از یاتاقان متحرک یا یاتاقان اصلی است. در این حالت به اصطلاح میگویند خودرو یاتاقان زده است.
اگر صدای ماشین از بخش مرکزی خودرو بهگوش برسد و شبیه صدای سیلی زدن باشد، احتمال دارد رینگ پیستون یا دیواره پیستون فرسوده شده باشند.
۹-صدای انفجار از اگزوز : اگزوز خودرو وظیفه خارج کردن دود ناشی از احتراق سوخت در موتور خودرو را دارد. اگر لوله اگزوز فرسوده شده باشد، زنگ زده و نشتی پیدا میکند. اگر صدایی مانند انفجار شنیدید و بوی دود اگزوز را حس کردید مشکل از اگزوز است.

۱۰-سر و صدای گیربکس در هنگام تعویض دنده (گیربکس دستی) : این مشکل قطعاً مربوط به کلاچ خودرو است. کلاچ از بین رفته و یا نیاز به تنظیم دارد. البته احتمال مشکل بزرگ تر در گیربکس هم به جای خود باقی است. (منظور تیز کردن دنده ها، کچل کردن دنده ها، از بین رفتن دنده برنجی ها، نشتی و کمبود واسکازین گیربکس و دیگر عوامل خرابی گیربکس می باشد)
۱۱-صدای شبیه کشیده شدن دو فلز روی یکدیگر در هنگام ترمزگیری: اگر صدای جیغ لنت ها تبدیل به صدای آهن قراض شده نشان دهنده کشیده شدن دو فلز روی یکدیگر می باشد. لنت ها مقصر اصلی هستند و با هر بار ترمزگیری یکی از روتور ها آسیب می بیند.
۱۲-صدای قیژقیژ موقع شتابگیری با خودرو : این صدا نشان دهنده شل بودن تسمه یا تسمه ها است. عامل دیگر ایجاد این صدا همچنین می تواند از تنظیم خارج شدن پولی گرداننده دستگاه هایی مثل واترپمپ باشد.
۱۳-صدای قیژقیژ بعد از ترمزگیری : تولید این صدا نیز می تواند عوامل مختلفی داشته باشد. از عوامل ساده ای چون کثیفی روی روتور ترمز، لنت ها و کفشک ها گرفته تا عوامل پیچیده تری چون خرابی بسیار زیاد لنت ها و یا کفشک های ترمز. همچنین می تواند منشا صدا تمام شدن لنت و برخورد نشانگر فلزی تمام شدن لنت با دیسک ترمز باشد که نشان می دهد وقت تعویض لنت فرا رسیده است.
فارغ از این که منشا این صدا کجاست به خاطر حفظ ایمنی سرنشینان می بایست فوراً به آن رسیدگی شود.