معرفی خودرو, هیوندای

مشخصات هیوندای ولستر FS مدل ۲۰۱۲ – ۲۰۱۸

هیوندای ولستر FS مدل 2012 تا 2018 Hyundai Veloster FS

هیوندای ولستر (Hyundai Veloster) برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ در نمایشگاه خودرو دیترویت رسما معرفی شد و با طراحی عجیب و نوآورانه خود توانست توجه بسیاری را به خود جلب کند. نکته قابل توجه درباره ی ولستر این است که این خودرو سه درب دارد؛ یک درب سمت راننده و دو درب هم سمت شاگرد؛ و هیوندای تبلیغات زیادی برای این ویژگی انجام داد.

این هاچبک کوپه کره ای تاکنون در قالب دو نسل تولید شده که نسل اول با کد FS از مدل ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ در بازار جهانی و از مدل ۲۰۱۳ توسط شرکت آسان موتور وارد ایران شد و توانست فروش نسبتا خوبی را در کشور تجربه کند؛ هرچند طراحی متفاوت و ماهیت اسپرت این خودرو باعث شد تا مثل خودروهای سدان و کراس اوور شرکت هیوندای موتور، در بازار ایران فروش بالایی نداشته باشد؛ اما با این حال در بین قشر جوان محبوب شد.

هیوندای ولستر به لحاظ فنی، پیشرانه ای ۱.۶ لیتری با حجم دقیق ۱۵۹۱ سی سی را حمل می کند که با تنفس طبیعی هوا به داخل سیلندرهای خود، می تواند حداکثر قدرت ۱۳۸ اسب بخاری و همچنین، حداکثر گشتاور ۱۶۷ نیوتن متری را تولید کند. نیروی تولیدی موتور هم توسط یک جعبه ی ۶ دنده اتوماتیک دوکلاچه دریافت شده و به چرخ های جلو ارسال می شود.

در این نوشتار بطور اختصاصی و کامل به معرفی و بررسی مشخصات فنی، طراحی، امکانات و آپشن ها، وضعیت قطعات یدکی و بازار فروش هیوندای ولستر FS می پردازیم؛ در ادامه با مجله یدک مال همراه باشید.

طراحی

نمای بیرون هیوندای ولستر

با وجود اینکه سال ها از طراحی و معرفی هیوندای ولستر می گذرد، اما طراحی ظاهری و چهره خشن این خودرو همچنان جذابیت خود را حفظ کرده و از طراحی خوب و تهاجمی برخوردار است. هیوندای ولستر شاید در مقایسه با نسل های جدید هیوندای کمی قدیمی به نظر برسد؛ اما انصافا می توان آن را یکی از پیشگامان طراحی های هیوندای دانست.

این خودرو در زمان معرفی  با خلاقیت های زیادی که در طراحی ظاهری و بدنه خود داشت، توانست به سرعت جایگاه خود را در بازار پیدا کرده و به یکی از گزینه های جذاب بخصوص برای قشر جوان تبدیل شود و با وجود اینکه بازار در قبضه ی کراس اوور هاست ولستر توانست در مقایسه با بسیاری از خودروهای موجود در بازار، جایگاه خود را با طراحی گیرا و جذابش حفظ کند. طراحی ولستر را می توان به تخم مرغ تشبیه کرد. این هاچبک کوپه در نمای جلو، با چراغ های کشیده اش و همچنین جلو پنجره ی تا حدودی شش ضلعی اش، یک شخصیت خشمگین، جوان و اسپرت را به نمایش می گذارد.

نمای جلوی هیوندای ولستر FS مدل 2012 تا 2018 Hyundai Veloster FS
نمای جلوی هیوندای ولستر FS مدل ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸

ولستر با ساختار متفاوت سه درب و المان هایی مانند شیب تند سقف، رینگ‌های بزرگ و گل‌گیرهای پُف کرده، در واقع نشان دهنده ی خواسته ی مدیران هیوندای برای ورود و عرض اندام در بازار اسپرت ها بود. در نمای جانبی، خطوط ظریف و گلگیر های پف کرده خودرو را بسیار عضلانی کرده است؛ همچنین در نمای عقب، طرح خاص چراغ ها با خطوطی که چراغ ها را ادامه داده اند به همراه اگزوز های نسبتا بزرگ ولستر، یادآور خودرو های لوکس و اسپرت آلمانی مثل پورشه است.

نمای عقب هیوندای ولستر FS مدل 2012 تا 2018 Hyundai Veloster FS
نمای عقب هیوندای ولستر FS مدل ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸

نمای داخل کابین

علاوه بر طراحی بیرون این خودرو، فضای داخل کابین هیوندای ولستر هم جذابیت و زیبایی منحصر به فردی دارد و می تواند سرنشینان داخل کابین را کاملا راضی نگه دارد. دقیقا مانند ظاهر این خودرو، بخش قابل توجهی از فضای کابین هم مطابق با خودروهای اسپرت طراحی شده است . در داخل کابین شاهد قاب های طرح فیبرکربنی در ساختار کلی مجموعه داشبورد، صفحه کیلومتری اسپرت و همچنین شاهد طراحی و نصب دکمه استارت در قسمت پایین کنسول مرکزی هستیم، آن هم زمانی که دکمه استارت بین اکثر خودروها فراگیر نشده بود. خیلی راحت اگر بخواهیم بگوییم هنگام رانندگی با ولستر به هیچ وجه، احساس سواری با یک خودروی مدل ۲۰۱۱ را متوجه نخواهید شد!

مشخصات فنی

هیوندای ولستر در قلب خود یک موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی با حجم دقیق ۱۵۹۱ سی سی جای داده است که با مکش طبیعی هوا به داخل سیلندرهای خود، می تواند در محدوده ۶۳۰۰ دور بر دقیقه حداکثر ۱۳۸ اسب بخار قدرت و همچنین در محدوده ۴۸۵۰ دور بر دقیقه، حداکثر گشتاور ۱۶۷ نیوتن متری تولید کند. حاصل ارسال این نیرو به چرخ های جلو، بدست آمدن حداقل شتاب ۱۱.۵ ثانیه و حداکثر سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعتی، برای این خودروی بیش از ۱.۲ تنی خواهد بود. هیوندای ولستر در مجموع با طول کلی ۴۲۱۹ میلی متر، عرض ۱۷۹۱ میلی متر، ارتفاع ۱۴۰۰ میلی متر و همچنین فاصله بین دو محور ۲۶۴۹ میلی متری ساخته شده است.

عنوان شرح فنی
نام خودرو هیوندای ولستر
نسل نسل اول ( FS ) - تولید از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸
محور محرک دیفرانسیل جلو
گیربکس ۶ دنده اتومات دو کلاچه
پیشرانه ۴ سیلندر GDI
حجم موتور ۱.۶ لیتر
قدرت ۱۳۸ اسب‌ بخار
گشتاور ۱۶۷ نیوتن متر
شتاب ۱۰.۳ ثانیه
سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف ترکیبی ۶.۴ لیتر
فاصله محوری ۲۶۵۰ میلی متر
وزن ۱۲۹۵ کیلوگرم
حجم باک ۵۰ لیتر
موتور هیوندای ولستر FS مدل 2012 تا 2018 Hyundai Veloster FS
موتور هیوندای ولستر FS مدل ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸

امکانات و آپشن ها

از امکانات هیوندای ولستر می توان به ۲ کیسه هوا به صورت استاندارد و ۶ کیسه هوا به صورت سفارشی و همچنین به سیستم های مختلفی همچون ABS – HAC – BA – VSM – ESC اشاره کرد. ولستر همچنین از آپشن هایی مثل کروز کنترل، آینه‌ های جانبی تاشوی برقی به همراه گرمکن، مه شکن جلو، بال عقب، گیربکس ۶ سرعته دو کلاچه، رینگ‌های ۱۷ اینچی و چراغ ‌های LED مخصوص روز اشاره کرد. این خودرو در کشور با تجهیزات سفارشی به مشتریان عرضه می شد که در این خصوص می توان به سیستم Smart Key به همراه دکمه استارت، سیستم ESP، سقف پانوراما، روکش چرمی صندلی ‌ها، تنظیم برقی صندلی راننده، کیلومتر شمار سوپرویژن، دوربین عقب به همراه سنسور، گرمکن صندلی ‌های جلو و رینگ ‌های ۱۸ اینچی اشاره کرد.

امکانات و آپشن ها
کیسه هوا ۲ کیسه هوا به صورت استاندارد و ۶ کیسه هوا به صورت سفارشی
سیستم های ترمز و پایداری ABS - HAC - BA - VSM - ESC
سیستم صوتی تصویری سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و MP3 به همراه ورودی AUX و USB - تلفن - صفحه نمایش لمسی ۷ اینچی - نویگیشن - آمپلیفایر و ساب‌ووفر
سایر تجهیزات کروز کنترل - آینه‌های جانبی تاشو برقی به همراه گرمکن - مه شکن جلو - بال عقب - رینگ‌های ۱۷ اینچی - چراغ‌های LED مخصوص روزتجهیزات سفارشی: سیستم Smart Key به همراه دکمه استارت - سیستم ESP - سقف پانوراما - روکش چرمی صندلی‌ها - تنظیم برقی صندلی راننده - کیلومتر شمار سوپرویژن - دوربین عقب به همراه سنسور - گرمکن صندلی‌های جلو - رینگ‌های ۱۸ اینچی(این خودرو در سمت راننده دارای یک درب و در طرف دیگر دارای دو درب است)

ایمنی

هیوندای ولستر در نسخه‌های فول آپشن، به امکاناتی مانند کنترل پایداری الکترونیکی (ESPسیستم کنترل کشش (TCS) و ۶ عدد کیسه هوا مجهز است تا در‌زمینه امنیت سرنشینان، کمبود خاصی نداشته باشد. البته برخی نسخه‌های کم آپشن این خودرو نیز در بازار وجود دارند که فاقد سیستم کنترل پایداری هستند و تنها از ۲ عدد ایربگ بهره می‌برند.

این هاچپک جذاب در سال ۲۰۱۱ تست‌های ایمنی موسسه معتبر یورو انکپ Euro Ncap را با موفقیت پشت سر گذاشته و با کسب ۵ ستاره ایمنی، نتیجه درخشانی حاصل کرده است.

رقبا در بازار ایران

اگر از نظر قیمت بررسی کنیم، رقبای ولستر، خودرو هایی مثل مزدا ۳، کیا سراتو و یا هیوندای الانترا هستند که البته همگی این خودروها در کلاس سدان خانوادگی کوچک هستند و خب طبیعتا از ولستر، کارایی بیشتری دارند، به ویژه از نظر قوای حرکتی هم بیشتر از هیوندای ولستر حرفی برای گفتن دارند. از نظر کلاس خودرو هم شاید از مدل های مشابه این خودرو بتوان به آلفارومئو جولیتا اشاره کرد. درباره ی برتری آلفارومئو از نظر برند و کیفیت و چه از نظر قوای محرکه هیچ گونه حرف و حدیثی باقی نمی ماند، اما خب بهای بالاتری هم خواهد داشت.

سخن آخر

امیدواریم که در این نوشتار توانسته باشیم اطلاعات مفید، جامع و قابل استفاده ای را درباره ی هیوندای ولستر FS در اختیارتان قرار داده باشیم. شما می‌توانید با مراجعه به فروشگاه سایت یدک مال، قطعات اختصاصی هیوندای ولستر FS مدل ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ را به راحتی، با مناسب ترین قیمت و بالاترین کیفیت تهیه کنید.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
دیدن همه ی نظرات