به نقل از “یدک مال” ناک زدن موتور (KNOCK)، یکی از صداهای خودرو است که از زیر کاپوت شنیده میشود. این صدا در اثر مشکل فنی در موتور ماشین ایجاد میشود که شبیه به ضربه زدن است. به طور معمول سوختن ناقص بنزین در سیلندر، موجب ایجاد صدای ناک در موتور میشود ضعیف بودن شمعها و یا عدم کیفیت مناسب سوخت، باعث احتراق زودرس و نادرست در موتور میشود. در این شرایط سوخت به طور یکجا مشتعل نشده و در بازههای متوالی و کوتاه میسوزد. در نتیجه زمانبندی پیستون برهم خورده و صدای ناک از سوی آن به گوش میرسد. این مشکل بیشتر در زمان دور پایین موتور و در دندههای سبک نمود پیدا میکند. گاهی نیز رانندگی با دنده مرده باعث نمایان شدن این مشکل میگردد.
صدای ناک موتور
صدای ناک موتور به عنوان یکی از شایعترین مشکلات خودروهای امروزی است شبیه به تق تق است. در واقع صدایی همچون بهم خوردن اجسام فلزی و ضربه مانند را میتوان به ناک زدن موتور نسبت داد. این صدا معمولا هنگامی که پدال گاز را فشار میدهید، به گوش میرسد. اما با رها کردن پدال گاز، قطع خواهد شد. سپس با گرفتن مجدد پدال گاز، دوباره شنیده میشود.
۲- از بین رفتن پیستون ها و در مواردی سوراخ شدن آن ها
۳- فشار نا متناسب به میل لنگ و مجموعه یاتاقان
۴- تغییر شکل شاتون ها
۵- از بین رفتن شمعها
۶- از بین رفتن سرسیلندر
۷- ذوب شدن پیستون و سوپاپ خروجی
۸- نشتی دود از واشرها
رفع مشکل ناک زدن موتور
۱- از بنزین را با درجه اکتان توصیه شدهی کارخانه استفاده کنید، برای بعضی از خودروها، علاوه بر سوختگیری با بنزینسوپر، از مکملهای مناسب جهت افزایش اکتان نیز استفاده نمایید.
۲- وایر و شمعها را با نمونه شرکتی را چک کنید و به موقع تعویض نمایید.
۳- چند وقت یکبار ولتاژ باتری خودرو را امتحان کرده و از کارکرد صحیح آن مطمئن شوید.
۴- زمانبندی دلکو را با تجهیزات مربوطه بررسی و اصلاح کنید.
۵- اگر خودرو در دمای متوسط کار نمیکند، سریعا سطح مایع خنک کننده و کارکرد درست فنها و سنسور دمای آب و سایر اجزای سیستم خنککننده را حتما بررسی کنید.
۶- با توجه به اینکه ضدیخ علاوه بر خاصیت رسوب زدایی، دارای خاصیت ضد جوش نیز می باشد، پس برای مایع خنک کننده از درصد آب مقطر یا ضدیخ که توسط کارخانه درنظر گرفته شده است، استفاده نمایید.
۷- سعی کنید همیشه میزان روغن موتور خود را چک کنید و در زمان مناسب و فقط با درجه گرانروی توصیه شده تعویض کنید.
۸- برای گرفتن فیلر سوپاپها، آنها را طبق اعداد اعلامی از سوی کارخانه فیلرگیری کنید.