آموزشی

علت جوش آوردن خودرو چیست ؟

علت جوش آوردن ماشین

به گزارش پایگاه خبری “یدک مال ” دلیل جوش آوردن ماشین شرایط متعددی دارد  همچون رانندگی در هوای گرم، استفاده از کولر، وجود ترافیک سنگین، رانندگی در سربالایی  این موارد از علائمی هستند که در جوش آوردن موتور موثر هستند. پس در صورت مواجه شدن با جوش آوردن ماشین، آن را جدی بگیرید و راهکارهای برطرف کردن آن را انجام دهیدچرا که بروز این مشکل در خودرو می تواند به دیگر قطعات خودرو مثلا واشر سرسیلندر و قطعات دیگر آسیب وارد نماید. آشنایی با دلایل جوش آوردن خودرو به شما کمک می کند تا از بروز این مشکل در خودرو جلوگیری شود

دلایل جوش آوردن ماشین

۱-مایع رادیاتور اولین دلیل جوش آوردن ماشین : پایین بودن مایع خنک کننده ماشین یکی از دلایل اصلی جوش آوردن ماشین است. در صورتی که ماشین شما جوش آورد، برای مشخص شدن میزان مایع خنک کننده رادیاتور حتماً قطعات مختلف آن مانند درپوش رادیاتور و دیگر قطعات آن را بررسی کنید تا از وضعیت سلامت رادیاتور مطلع شوید. در صورت نیاز با اضافه کردن مایع ضد جوش، مشکل را برطرف کنید تا آسیب بیشتر به موتور وارد نشود. و یه دلیل مورد توجه دیگر نسبت آب به مایع خنک کننده است در صورتی که تناسب بین آن‌ها رعایت نشود، موتور داغ می‌کند پس در نسبت این دو مایع دقت کنید .

۲-آسیب دیدن واتر پمپ دومین دلیل جوش آوردن خودرو : در صورتی که پمپ آب دچار شکستگی یا نشتی شده باشد، حتماً موجب جوش آوردن موتور خودرو خواهد شد. گیر کردن پروانه‌های پمپ آب هم از اتفاقای است که سبب داغ شدن موتور ماشین می‌شود.

۳-روغن موتور : در صورتی که روغن موتور خودرو شما، خاصیت خود را از دست دهد یا از مقدار مجاز آن کاهش یابد، دمای موتور زیاد شده و ممکن است که ماشین شما جوش بیاورد؛ زیرا روغن موتور خودرو  علاوه بر روان و نرم‌کردن قطعات موتور، در خنک‌سازی آن هم تاثیر دارد.

۴-خرابی پمپ آب: وظیفه آب‌رسانی به سیستم خنک‌کننده موتور بر عهده پمپ آب است؛ بنابراین در صورتی که مقدار آب در موتور خودرو کم شد، پمپ را بررسی کنید تا دچار مشکلاتی همچون شکستگی پروانه‌های داخلی، شکستگی یاتاقان یا نشتی زیر پمپ به دلیل خرابی کاسه نمد نشده باشد. فراموش نکنید که اگر پمپ آب وظیفه خود را به‌ درستی انجام ندهد، سریعا دمای موتور بالا می‌رود و موتور جوش می‌آورد.

دلیل جوش آوردن ماشین
دلیل جوش آوردن ماشین

۵-نشتی قطعات سیستم خنک‌ کننده موتور : اگر هر یک از قطعات خودرو مانند رادیاتور، پمپ آب، شلنگ‌ها، هوزینگ ترموستات و واشر سرسیلندر دچار نشتی آب شود، موتور با مشکل آب‌رسانی مواجه خواهد شد و در نتیجه جوش می‌آورد؛ بنابراین از عدم نشتی قطعات موتور مطمئن شوید.

۶-گرفتگی شلنگ‌ ها : گردش خنک‌کننده در موتور بر عهده شلنگ‌های خودرو است. اگر در شلنگ‌ها گرد و‌ غبار یا ذرات ریزی وارد شود، منجر به گرفتگی آن‌ها شده و در نهایت آب‌رسانی در سیستم ماشین دچار مشکل می‌شود پس چک کردن آن فراموش نشود

۷- خرابی در ترموستات : ترموستات یک قطعه مکانیکی است که طبق زمان‌بندی، مسیر آب در موتور را باز و بسته می‌کند. در صورتی که ترموستات در زمان معین باز نشود، خودرو شما به سرعت جوش می‌آورد.

اقدامات لازم هنگام جوش آوردن خودرو

۱-رانندگی نکنید : زمانی که خودرو جوش می‌آورد رانندگی مجدد در این مواقع وضعیت خودرو را بدتر می‌کند چرا که پیستون و سیلندر مجدد در حال فعالیت و بالا بردن دمای موتور هستند. بنابراین، بهتر است بعد از بروز این مشکل در جایی امن توقف کنید تا به موتور فشار کمتری بیاید.

۲-ماشین را خاموش نکنید: در حالتی که خودرو شما جوش آورده به هیچ عنوان ماشین را خاموش نکنید و اجازه دهید تا مایع خنک کننده سریعتر موتور را خنک کند. اگر در این حالت ماشین را خاموش کنید، نه تنها موتور سریع خنک نمی‌شود بلکه باعث چسبیده شدن رینگ به دیواره سیلندر شده و موتور  می شود  و آسیب بسیار جدی به موتور وارد میشود.

۳-کاپوت را بالا بزنید : بعد از اینکه متوجه جوش اوردن خودرو شدید، کاپوت ماشین را بالا بزنید تا بخار سریعتر از کاپوت خارج شده و موتور زودتر خنک شود.

۴-به هیچ عنوان درپوش رادیاتور را باز نکنید: یکی از خطرناک ترین اقدامات بعد از جوش آوردن خودرو این است که درپوش رادیاتور را باز کنید به دلیل دمای بسیار بالا، آب رادیاتور و بخار آن به صورت انفجاری با باز شدن درب رادیاتور به بیرون پرتاب شده و با این کار سلامت خود را به خطر خواهید انداخت

۵- روی موتور آب نریزید

دلیل جوش آوردن خودرو
دلیل جوش آوردن ماشین

روشهای جلوگیری از جوش آوردن خودرو

۱- فن خنک کننده را هر هفته چک کنید .

۲- مابع ضدجوش را حنما در رادیات ریخته و سطح آن را بررسی کنید.

۳-حتما هر ۳ ماه یکبار رادیات را چک کنید .

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
دیدن همه ی نظرات